Tuesday, September 27, 2011

Khasiat Minyak Kelapa Dara / Virgin Coconut Oil (VCO) dari Catalyst


Catalyst Virgin Coconut Oil


Awal minggu order daripada pengedar Catalyst, pagi tadi dah dapat VCO ni. Ingat nak mencuba. Baca daripada testimoni ada yang berjaya hamil bila amalkan makan minyak kelapa dara ni. InsyaAllah... rezeki tu semua daripada Allah. Kalau ada Alhamdulillah, kalau takde usaha lagi cara lain kan.

”Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia” 
Dr. Bruce Fife 
Director of the Southern Colorado 
Chapter of the Weston A. Price Foundatio



KHASIAT VIRGIN COCONUT OIL / MINYAK KELAPA DARA
  1. Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  2. Tiada masalah keputihan ketika hamil.
  3. Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  4. Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  5. Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  6. Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  7. Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
  8. Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
  9. Melindungi tubuh daripada kanser.
  10. Jerawat cepat susut.
  11. Regular semula PMS anda.
  12. Sistem penghadaman lebih baik.
  13. Kesuburan.
  14. Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
  15. Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
  16. Batuk dan Selsema cepat hilang.
  17. Mengurangkan tidur berdengkur.
  18. Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
  19. Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
  20. Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
  21. Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
  22. Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang.
  23. Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
  24. Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
  25. Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.

KHASIAT KEPADA WANITA HAMIL / INGIN HAMIL
Selain bagus untuk kulit. Kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, VCO tiada side effect sbb dia  bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah berjaya hamil. Alhamdulillah.. rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. 

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan InsyAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.

CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Pengambilan VCO bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana VCO juga berfungsi sebagai agen pelincir.


CARA PENGAMBILAN VCO
  • Boleh digunakan dengan 2 cara : makan atau sapu di permukaan kulit (untuk masalah kulit muka)
  • Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi dan malam) atau 2 biji sekaligus, selepas/sebelum makan.
  • Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.
  • Untuk sapuan di muka, lubangkan bahagian soft gel menggunakan jarum atau gunting dan sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum tidur malam selama 15 minit atau dibiarkan sehingga pagi.

Harga sebotol hanyalah RM39.90. Dalamnya ada 60 biji softgel capsules. Cukup-cukup bekalan untuk sebulan. Lelaki dan wanita boleh makan. 




No comments:

Post a Comment